***       Водещите вечерни новини       на 5 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 5 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Започват масови проверки в големи болници у нас. Германия смята, че Украйна е победила на фронта и трябва да започне преговори с Русия


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 декември   

 

Започват инспекции в лечебните заведения в цялата страна, на които министерството на опазването на здравето е принципал. Това става по предписание на премиера акад. Николай Денков, оповестиха от държавната осведомителна работа за Novini.bg. 

От Министерство на здравеопазването прибавиха за Novini.bg, че няма заложен краен период за инспекциите и до 8 декември би трябвало да бъде препоръчан график, по който те да се извършат. В рамките на инспекцията ще се следи най-много за финансови нарушавания и други порочни практики.  

***

45-годишната Силвия Добрева от Нова Загора, която преди две седмици сигнализира, че е изоставена от здравната система в България, макар че страда от няколко болести, описа по какъв начин ходенето ѝ по тъгите продължава.

***

***

Софийският градски съд е спрял вписването на новия началник на " Пирогов " доктор Константин Димов поради тъжба на досегашния шеф на Спешната болница доктор Валентин Димитров. От през днешния ден стартира да тече 7-дневният период, в  който Министерството на здравеопазването може да апелира решението на Софийски градски съд.

***

„ Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица. Той беше явен, че има притеснителни изказвания и оттова беше въпрос на време и процедура да се вземе решение. 

Нека да обърна внимание, че това е напълно в неговите пълномощия, дори малко съм сюрпризиран от тази нападателна реакция, тъй като работата на Народното събрание е да приема бюджета, да приема законите. 

Ако Народно събрание счита, че главната му задача е да гледа кой шеф на болница е заменен, аз считам, че имаме проблем и този проблем е, че всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията “.

***

„ Не мисля, че едно кадрово решение в границите на компетентността на министъра на опазването на здравето следва по този метод да се отразява на работата на Народното събрание “. 

Това съобщи пред медиите Никола Минчев от ПП-ДБ по отношение на реакцията на ГЕРБ-СДС по повод промяната на шефа на болница „ Пирогов “.

***

Според последните разбори на Американския световен модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под въздействие на многоцентрова област от ниско налягане, в интервала сред 7-8 декември ще се сътвори забележителна валежна конюнктура от дъжд и сняг, оповестяват синоптиците от Meteo Balkans.

***

В следените от силите на Москва елементи от Украйна още веднъж работи СМЕРШ – страховитата организация, основана от Йосиф Сталин в годините на Втората международна война за " лов на шпиони “, заяви Newsweek.

СМЕРШ, акроним на съветските думи " гибел на шпионите “, има за задача да отстрани антикомунистическата активност по време на Втората международна война.

Андрей Гурульов, член на съветския парламент (Дума) и някогашен боен пълководец, разгласи възраждането на СМЕРШ в изказване по държавния ефирен канал " Россия-1 “, фрагмент от който бе оповестен в неговия канал в Telegram.

***

Германия счита, че обстановката на фронта съставлява победа за Украйна, макар скромните резултати от контранастъплението на украинските въоръжени сили през 2023 година.

***

Световните равнища на въглеродните излъчвания още веднъж нарастват, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки теоретичен отчет. Сред главните причинители са страните Китай и Индия, както и авиацията. 

Научен екип оповестява, че през тази година количествата въглероден диоксид в атмосферата са нарастнали с 1,1 % спрямо предходната.

***

Големите вериги би трябвало да стартират да ползват ограничаването за унищожаването на облекла в границите на две години, откакто то влезе в действие. За да стане това, новата регулация би трябвало да бъде утвърдена публично от страните от Европейски Съюз и от Европарламента, само че се счита, че това решение сигурно ще бъде признато, показва ДПА.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР